Biologisch gecertificeerde bloemen

Biologisch gecertificeerde bloemen

Bloemen die goed voor onze natuurlijk omgeving zijn. Veel van ons denken vast dat dat een vanzelfsprekendheid is. Maar in de bloementeelt worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt die niet perse heel goed zijn voor ons en onze omgeving. Daarom hebben wij ervoor gekozen om biologisch te telen en ons ook officieel te laten certificeren, zodat het naar onze klanten duidelijk is wat we doen en wat we niet doen. Sinds dit jaar zijn we, na een omschakelperiode van 2 jaar, officieel biologisch. Een enorme mijlpaal voor ons bedrijf.

Wist je dat nog minder dan 1% van de totale sierteelt in Nederland biologisch is?

Wist je dat de term ‘biologisch’ beschermd is? De term mag dus niet zomaar gebruikt worden. Alleen bedrijven die het bio keurmerk hebben en gecontroleerd worden door SKAL mogen de term gebruiken.

Wist je dat milieucentraal adviseert om “gangbare” bloemen bij het restafaval te gooien en niet in de groene kliko vanwege de gifresten die daarin zitten?

Wil je iemand verblijden met een mooie bos die ook de wereld een beetje beter maakt? Kies dan voor een teler of bloemist die natuurvriendelijk teelt of zelfs SKAl gecertificeerd is. Je kan er een groot aantal vinden op de website van slowflowers.

Voor de certificering moeten we best wat extra investeringen doen. Daarnaast is het belangrijk dat we van Bij Mei een duurzaam bedrijf maken dat bestaansrecht heeft en dat dus in afzienbare tijd ook een inkomen kan gaan genereren. Dat betekent dat de prijzen van de bloemen dit jaar iets omhoog gaan ten opzichte van voorgaande jaren.

We zijn er na 2 jaar achter dat we mooie bloemen kunnen telen, waar niet alleen de mensen blij van worden, maar ook de bijtjes. We zorgen daarnaast voor meer biodiversiteit en extra voedsel voor de bestuivende insecten door ook bloemen te zaaien waar we niet van oogsten.

Draag jij ook je steentje bij door biologische bloemen te (blijven) kopen?

Per 1 april worden de prijzen als volgt:

  • eenmalig een bos bloemen plukken: 12,50
  • strippenkaart voor 3 keer plukken: 30,-
  • strippenkaart voor 5 keer plukken: 45,-

Neem je een abonnement voor het hele seizoen, dan blijft de prijs 150,-
Extra voordelig om een abonnement te nemen dus!