Verse groenten voor de Voedselbank

Verse groenten voor de Voedselbank

Sinds twee jaar levert Bij Mei ook groenten aan de Voedselbank in Leiden. Dit initiatief is voorgekomen uit een samenwerking met een aantal deelnemers van d tuin, tuinder Mariska en De Leidse Ekklesia. Dit voorjaar is er zelfs een zelfstandige stichting opgericht om het project te verduurzamen. Stichting De Groente Deler zet zich in om verse groenten te produceren en doneren aan de Voedselbank in Leiden. Voor het voeden van ruim 2.200 monden per week is Voedselbank Leiden afhankelijk van donaties van welwillende instanties, maar dat is niet altijd makkelijk geregeld. Supermarkten doneren vaak hun overschot, maar juist door een verduurzamingsslag is er steeds minder over. Een stichting als De Groente Deler bestaat om het gat te dichten dat hier ontstaat, zodat gezonde voeding toegankelijk wordt voor iedereen.

Op 14 mei werd er een benefietshow georganiseerd om extra geld op te halen. Met groot succes! Er werd ruim € 5.000,00 opgehaald!

Enthousiaste artiesten, uitgelaten publiek en bewonderende kreten tijdens de show. Met goed gevulde zalen tijdens de matinee en avondvoorstellingen in Theater Ins Blau in Leiden, kunnen we stellen dat de benefietvoorstelling ‘Verse Blik’ een groot succes was. Organisatoren Nora en Beatrijs van de Benefietvogels; “Wat een dag! We hebben ruim € 5.000,00 opgehaald. Een ontzettend mooi bedrag waarmee we hopen dat veel gezinnen van de Voedselbank komend seizoen kunnen genieten van extra verse groenten!”

Over de voorstelling

Na het succes van hun show in 2022 (toen ging de opbrengt naar stichting Bootvluchteling) besloten de Benefietvogels ook dit jaar een unieke benefietvoorstelling te organiseren. Met het thema Verse Blik, zetten zij een gevarieerd programma in elkaar met onder meer spectaculaire dans, muziek, acrobatiek en poëzie performances die door jong en oud met veel belangstelling werden gevolgd.

Ondersteund door 46 artiesten zetten de Benefietvogels zich belangeloos in om de ruim 300 aanwezigen een onvergetelijke ervaring mee te geven. De opbrengst voor Stichting De Groente Deler vormde een prachtige kers op de taart van deze fantastische dag.

Help ons meer Groen-Te-Delen!

Ben jij net zo enthousiast over dit initiatief als wij? Donaties zijn nog steeds welkom.

Je kunt een bijdrage leveren door een mail te sturen naar penningmeester Jan Blok via jan.blok@freedom.nl. Met behulp van deze donaties zetten we ons in om alle klanten van Voedselbank Leiden dagelijks te voorzien van verse groenten.