Tulpen van eigen veld

Tulpen van eigen veld

Ook zo’n zin in een vers bosje bloemen uit je eigen omgeving?

De bloementuin opent pas weer eind juni, maar je kan dit voorjaar ook al genieten van een fleurige bos van Bij Mei. We hebben dit jaar namelijk voor het eerst ook een tulpenabonnement!

Op kleigrond is het telen van tulpen een kleine uitdaging, want tulpen houden niet zo van nattigheid, maar het lijkt erop of ze de natte winter overleefd hebben. Ze steken inmiddels fier hun eerste blaadjes boven de grond.

De gangbare bollenteelt is een van de meest vervuilende takken van landbouw. Een milieuvriendelijke manier van telen maakt dus juist bij bloembollen een groot verschil.

Omdat we graag het goede voorbeeld geven hebben we gekozen voor biologische bollen van een van de weinige bedrijven in Nederland die biologisch telen. Deze bollen worden geproduceerd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, zodat zich geen ongewenste stoffen in het milieu kunnen verspreiden. Niet in de lucht, niet in de sloot en niet in het grondwater.

Omdat we het eerst eens een keer wilden uitproberen, hebben we een beperkte hoeveelheid tulpen. Dus wees er snel bij! Want op=op.

Omdat het plukmoment nogal nauw komt, oogsten we de tulpen voor en kan je je bos op komen halen op de tuin.

De tulpen zijn eind maart, begin april plukklaar. We weten nog niet precies wanneer, maar als je via deze link besteld, ben je verzekerd van je bos en krijg je automatisch bericht wanneer je deze kan komen ophalen.

Je haalt de bos dan zelf op vrijdag op zodat je in het weekend wat moois op tafel hebt staan.

1 bos tulpen 14,-
Abonnement van 3 bossen tulpen: 35,-

Met het tulpenabonnement krijg je in april drie boeketten in huis. Welke kleur, dat beslist de natuur. We hebben verschillende rassen en kleuren geplant dit najaar, we leveren de meest verse tulpen, recht van het veld.

We krijgt de tulpen met bol en al, korenschoof gebonden. Je kan ze dan in een lage schaal met water zetten, je kan er ook voor kiezen de bol te verwijderen en ze in een vaas te zetten.

Als je de bol eraan laat zitten, kan je de bollen in het najaar zelf weer in de tuin of in een pot op je balkon zetten voor mooie bloemen in het voorjaar van 2022. Knip je de bol af zonder daar 2 bladeren aan te laten zitten, dan zal hij helaas niet meer opnieuw bloeien.

Alle bloemen van Bij Mei worden biologisch geteeld op ritme van de natuur en zijn vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij Mei is momenteel in omschakeling naar biologisch.