Op de bres voor de wilde bij

Op de bres voor de wilde bij

Zelfoogsttuin Bij Mei ligt aan een belangrijke natuurlijke verbindingsader voor biodiversiteit: de Weipoort, een 4 kilometer lange binnenweg in Zoeterwoude die een grootschalig weidegebied doorkruist en verbinding legt met andere natuurgebieden.

Maar het gaat niet zo goed met de biodiversiteit op dit soort plekken waardoor het steeds lastiger wordt voor planten en dieren om zich te verspreiden dan wel verplaatsen. Zo ook voor de wilde bij, die een belangrijke graadmeter is  voor deze biodiversiteit. Bijen zijn essentieel voor onze tuinderij omdat ze de planten bestuiven en daarmee zorgen voor onze voedselvoorziening. En dat geldt niet alleen voor onze lokale voedselvoorziening. Dit is een veel groter probleem!

Daarom willen we wat doen! Mariska Verhulst (Bij Mei) en Coen Franken (Bij-poort) hebben het initiatief genomen om bewoners en ondernemers samen te brengen om in actie te komen voor de wilde bij.

We maken van de Weipoort een bloemenparadijs Bijpoort! Doe jij ook mee?!

Stuur een mailtje naar info@bij-mei.nl als je ook een bijdrage wil leveren aan dit project.

Hier vind je een leuk filmpje over ons project dat gemaakt werd ter ere van de Polderpenning van Stichting Land van Wijk en Wouden die wij in ontvangst mochten nemen.

Hier vind je onze oproep aan bewoners en ondernemers uit de Weipoort en omstreken.