Groene Weelde groeit: méér natuur, méér verbinding

Groene Weelde groeit: méér natuur, méér verbinding

Zelfoogsttuin Bij Mei werkt aan nog meer biodiversiteit. Dankzij steun van verschillende fondsen én betrokken buurtbewoners breiden we uit met inheemse bomen en struiken en een fruitgaard en organiseert activiteiten voor iedereen die van de natuur houdt.

Tussen snelwegen en grasland ligt onze groene oase. Hier telen we samen volgens het principe van gemeenschapslandbouw: deelnemers oogsten zelf en delen in de opbrengst van het land. Zo verbinden we mensen met hun voedsel én met elkaar.

Samen voor biodiversiteit

Onze ambities reiken verder dan de moes- en bloementuin. Rondom de tuin planten we inheemse bomen en struiken die insecten, vogels en andere dieren aantrekken. Zo versterken we de biodiversiteit en helpen we de natuur ons op een natuurlijke manier bij het tuinieren.

In het vroege voorjaar zijn we gestart met de aanplant van de eerste groenstroken, deze maand pakken we het tweede deel van de tuinderij aan. In het najaar volgen de inheemse hagen. Alle aanplant doen we samen met vrijwilligers en buurtbewoners.

Natuur om te beleven

We organiseren ook activiteiten om mensen dichter bij de natuur te brengen. Denk aan een plantfeest met oogstmaaltijd en een lezing over het biodiverser maken van je eigen achtertuin. De tuin wordt zo niet alleen een plek om te werken, maar ook om te ontmoeten, leren en beleven.

Dankzij steun van velen

Deze uitbreiding is mogelijk dankzij bijdragen van het Rabo Impactfonds, Fonds 1818, het Groen Doen Fonds, de Provincie Zuid-Holland én donaties van deelnemers en andere betrokken burgers. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor.

We merken elke dag hoe goed het doet om samen buiten aan de slag te zijn. En dat geldt niet alleen voor mensen – ook insecten, egels en vogels weten ons steeds beter te vinden. Wat begon als een stukje grasland, groeit uit tot een plek van verbinding, voedsel en veerkracht.