Bloementuin voor het laatst open op 8 oktober

Bloementuin voor het laatst open op 8 oktober

Het bloemenseizoen 2022 is bijna ten einde. Zaterdag 8 oktober is de bloementuin nog voor losse plukkers open, daarna alleen nog voor de vaste deelnemers. Er is deze week gelukkig nog genoeg moois te vinden. Lekker struinen tussen de bedden en je vindt nog mooie pareltjes. En denk ook eens aan wat mooie grassen of uitgebloeide knoppen.

De meeste eenjarige bloemen zijn niet bestand tegen nachtvorst en als het nog natter weer wordt, gaan we de dahlia’s rooien. Dahlia knollen zijn namelijk niet bestand tegen natte voeten. Die halen we dan uit de grond en laten we in een dik pak stro overwinteren in de schuur.

Naast de rooi- en opruimwerkzaamheden die ons nog te wachten staan, zijn we de afgelopen weken alweer begonnen aan het volgende seizoen. We hebben al verschillende winterharde eenjarigen gezaaid (o.a. ammi, korenbloem, juffertje-in-het-groen) en eerder opgekweekte planten uitgeplant, zoals margrieten. In oktober kunnen de planten dan nog wat steviger en weerbaarder worden zodat we in het voorjaar van 2023 nog eerder van verse bloemen kunnen gaan genieten.

We zien je dan ook graag terug in het voorjaar van 2023!