Bloemen met Valentijn

Bloemen met Valentijn

Het is bijna Valentijn en wat is er dan leuker om je lief een bosje bloemen cadeau te doen.

Maar ondanks dat de winter niet echt wil komen, is het toch echt te koud voor streek- en seizoensgebonden bloemen. Behalve rozen uit Kenia of tulpen uit de verwarmde kas, zijn er nog niet zoveel opties in deze periode.

Wil je liever je geliefde lokale, biologisch geteelde bloemen geven? Dan hebben wij een goed idee! Geef een plukbon cadeau! Voor woensdag besteld, dan krijg je een mooi vormgegeven bon of strippenkaart in je brievenbus waarmee je vanaf juni kan komen plukken Bij Mei. Heb je niet alleen een mooi cadeautje, maar ook nog eens een leuk uitje in het vooruitzicht. Hier kan je plukbonnen en strippenkaarten direct bestellen.

Waarom kiezen voor lokale, biologische bloemen?

Ken jij het verhaal achter het boeket dat je cadeau doet? Reguliere snijbloemen worden vaak geteeld met chemische pesticiden en kunstmest. Vaak worden ze ge├»mporteerd uit verre landen, voornamelijk uit Afrika en Latijns-Amerika. Veel transport dus, maar ook zijn vaak de arbeidsomstandigheden niet zo gunstig in deze industrie.

Met biologisch geteelde bloemen weet je dat je bloemen van het seizoen koopt. De bloemen worden geteeld in de volle grond, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Sterke en gezonde bloemen, die ook nog een bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

De bloemen van Bij Mei zijn nog niet biologisch gecertificeerd, maar ons certificaat is in aanvraag en we werken uiteraard al wel op biologische wijze.

Woon je niet in de buurt? Kijk dan op www.slowflowers.nl voor een teler of bloemist in je eigen omgeving.